RSS

Monday, 27 April 2009

est.

ntah kenapa tetiba ja teringat kat kelas est(english for science and technology) time 1st sem dulu.

tecer kami nama apa ya..?? dah lupa.. wahahaha..gila short term memory, belum naik second yer dah lupa. ter'derhaka' pulak. kot.

biasalah, 1st class mesti nak sesi berkenalan. mesti nak berkenalan. terasa macam berbalik ke sekolah rendah ja gaya. dah lah kitorang mintak izin kan dia panggil tecer, tanak panggil madame or miss tettttt...

bendanya, bila sesi pekenalan tu, dia nak suma orang bertanya. sedia satu soklan. haiyooo..

tujuan dia nak tengok kitorang speaking. erm. kunun kunun nak la dengar sore sume umat manusia dalam kelas tu.

sorang sorang melemparkan soklan bernas. huhu. malangnya kenapa saya yang mesti antara orang orang yang last sekali disoal..?? kenapa..? kenapa tecerr...??

sebab masa tu, sume soklan yang releven dan yang boleh terfikir dengan mudah dah dipetik orang kottt...!!! 

5 orang lg turn saya. aiyak soklan apa neh..??

4 orang. haze' tanya saya saya nak tanya apa.

3 orang. saya cakap saya kurang mengetahui.

2 orang. cepat fikir sarah!!!!!

1 orang. baru suruh tanya soklan kat tecer dah blank, kalau suruh jawab agaknya macam mana..??

GILIRAN SAYA...!!!

errr...sambil berdiri dengan kompiden.masih berfikir tentang soklan yang releven.

"do you know that u looks like my mother..?? very much! heh" ..


sengih kaver.kaver.


" was that a compliment or a question..??hahaha."


saya sedar tu tak menepati kriteria. tp dah terlanjur kata.tecer ketawa besar dan sampai sekarang dia ingat nama saya.

*sori tecer. tapi tecer sorang yang cool.an honor to be able to attend her class.tapi sekali sekala ponteng kelas adalah keperluan.








3 comments:

tiramisu said...

aduiiii puan mazidah la~...
n ko ni cte la gak pasal budak2 est skali yg tomey2 tu...huhu

cambesje said...

ko rindu kat mak ko ke??

...sarah n... said...

nurul

yayah! anda bijakkkk!!!
tecer mazidah.

cambesje.

mak..?? err...entah.