RSS

Tuesday, 28 April 2009

cerita monitor







saya ada kawan.


ehh..


setiap kali nak cerita pasal orang mesti dialog ni.


malas nak pikir ayat ayat bombastik.


kalau kat sekolah boleh jugak dapat markah untuk tunjuk tunjuk kat ayah. heh.


ni untuk belog je, simple mimple sudahhh...


oke, berbalik kepada topik.


ketua kelas saya ni, kita namakan saja beliau sapian. 


ohhh, sudah pastilah ni bukan nama sebenar. kalau saya cakap nama sebenar, mesti ada pembaca yang tahu pasal kes ini.



ya. ini kisah benar. neraca. macam dekat tv3 pukul satu.




sapian ni boleh kata kategori budak berbudi mulia, cerdik pandai, rajin berkunjung ke rumah Allah dan sebagainya. sempurna??? hampir.



ohh ya, lupa nak cakap, dia jugak adalah saorang yang bermuka kacak.



oke, jangan puji lebih lebih. nanti bahaya.



yang penting saya tak delah crush dengan dia oke..? oke..?? teman meja saya yang ada crush dengan dia. nyaris penyek.



saya tak suka dia. sangat tak. menyampah lagi ada.



semuanya gara gara kejadian dia yang mencari pasal pasal dengan orang orang yang tidak bersalah dan bermuka baik seperti saya.



tapi, bukan itu yang nak diforumkan di sini.



sapian ni kan, dia sukalah sangat membuat kool walau di mana jua anda berada.



cehh. ingat aku tertipu dengan muka kool kau ke ha..?? haaa...???



satu hari.

cekgu masuk kelas. sebagai ketua, dia bagi salam. lepas tu baca doa untuk belajar dengan kompiden nya.



"Allahumma bismika ahya wa'amut."  
3kali dan dia amin.




lantas sapian duduk dengan muka kool dia.






erk.






ape kah?





kitorang yang lain lain tercengang...





nak duduk buat bodo ke nak cakap..??




tiba tiba jak ada suara memeriahkan suasana.






"JOM KITA TIDUR DULUUUU...." <------ intonasi macam eklan susu dumex kot.










10 comments:

sharamli said...

agak2 sapian[bkn nma sebenar] bc x?hu3

cambesje said...

mayb bce...
n spe yg ckp jom tidor tu?? ko erk sarah??

...sarah n... said...

kak sharamli.

sapian tak buat aktiviti membelog kot..huhu..tah kat mana dia sekarang....

cambesje.

ehhh takkk!! walaupun seronok menggelakkan, tapi, tak sampai hati nak buat mcm tu, memalukan kottt..
ade la member yg macam nabil dalam kelas tu.dia jenis redahhh je.

iylia said...

ini sgt lwak..hahaha

eh
tukr lg kaler2 blog..hobi ek

sharkiey said...

saper budak sapian tuh MEH aku PUKUL ngn PAYUNG pink

BONGEK TOLL!!! ish ish ish marah aku ni marah aku ni

cik sarah xperlu metion yang sapian tuh kacak" tapi sengal

malu saya pada kaum saya yang kacak kacak seperti saya*hahahaha ketawa sambil bawa payung pink yang dah puas buat bantai sapin yng kejih tuh

...sarah n... said...

iylia.

bukan hobi.terpaksa. huhu.

joe

haha. kau lagi sengal dari dia.

sharkiey said...

wah keji kau sarah
tension aku!!!!

...sarah n... said...

menjadi keji adalah satu hobi.

kadang kadang.

sharkiey said...

okey aku ader idea pas ko dah bosan ngn hobi menjadi keji pasni ko join aku dalan HINA r cambest gak HOBI baru aku tuh

jahanam tol sarah ni

...sarah n... said...

aku join KAU..??

KAU....??

erk. xpela. kalau aku join kau, mesti aku jd tahap setan.