RSS

Thursday, 19 March 2009

segitiga


semalam hari rabu.

biasa lah kelas c++ kat ftsm.jaoh.
kuliah mengantuk. peak hours. 1230 sampai 300. dammit.

selesai kuliah, sambung tutuorial terus lah macam biasa.

program untuk user input length then program kena bagitahu user apa bentuk yang mungkin.

math jugak tu kan.

kena guna function syntax.lemah betul part function ni.huh!

guna jugak switch, if-else dan sebagainya.mana-mana yang berkaitan.

tiba-tiba sedar,

saya tanya jiha, eh, macam mana nak tahu bentuk, scalene, isosceles dgn equilateral nih?

jiha tanya tikah, eh macam mana nak tahu bentuk-bentuk di atas?

tikah angkat bahu tak tahu.

tikah tanya ezryyol( eja nama beliau susah, tak tahu mana yang betul)

macam mana nak cari bentuk-bentuk tu?

ezryol cakap, tak tahu bentuk? tak tahu..??? haa... senang ja...!

saya kagum! hebat sungguh beliau.

beliau tekan-tekan keyboard.

beliau cakap, haa....tengok lah.

rupa-rupanya beliau google je kat internet.

errr....


kenapalah tak terpikir.kata nak jadi programmer. benda kacang panjang ni pon beria nak tanya suma org.


6 comments:

lokman@keme said...

heh3
time ak bce ni ezry duk seblah aku
time meeting bioinfo.

ezry ckp:
"knape x ltk gmbr ak tros?huhuhu"

sekian

naziha ismail said...

ye la sarah...aku pon tymr tu..cm x bpikir lgsung..mende senang pon xley buat...ish2...

...sarah n... said...

kebab

eh, ezry ni takde blog jugak ke? heheh.nak terjah kalau ada. btw, ckp pada beliau, aku tadak gmbr beliau nak diletak.kalau ada mgkn aku consider letak.heh.

p/s: ko bila mahu update blog?? dh berdebu dah tahu tak??

jiha

kita serupaaa...huhuhu...

Suhaila S. said...

haha kate budak bioinfo..
adehhh..
so pasni, ape saje x taw, silakan tanya encik google yg ensem!! ;)

iylia said...

ckp psl C++..tringt wktu kat INTEC b4 dtg cni..mmg penin la..haha..ckupla skli amik..(wlpn pas ni kne amik y lg penin)huhu

yup..google helps a lot..

but jgn lupe try wat sndr gak..nnt sush nk jwb exam klo asyk google

...sarah n... said...

KAK SU

INCIK GOOGLE NI SERBA TAHU KAN? JELES SUNGGUH!

IYLIA

BAIIIKKKKKK!!!MENURUT PERINTAH!