RSS

Saturday, 21 February 2009

akibat sembang tak kena tempat




hari malang tu, kami tengah kuliah mikrobiologi.

untuk pengetahuan, saya bukanlah jenis yang selalu mengantuk atau lentok-lentok dalam kelas.jarang sekali,menguap ada lah jugak.tipuuuu besaaaaarrrrrr lah kalau cakap tak penah menguap, kan?kan?kan?

tapi, saya memang sedaya upaya kuatkan diri.tapi, masa hari malang tu, saya tido lambat semalamnya.kul 3.kelas pukul 8.memang suwey...

mata pedih,berair,panas.dewan kulian sejuk.kaki sejuk badan menggigil.menguap jugak ada.

cuba menyembang dengan kawan seblah untuk hilang mengantuk kejap.

"tu yang kat belakang tu, sembang ape? saya kat depan bagi lecture, kamu menyembang pulak...???"

errkkk...???

mencoret note pada kawan seblah : kita ke?

coretan note kawan seblah : y

malu : checked!
marah : checked!
terkejut : absolutely!
gabra : agak la..
kompius : sikit...

lepas abeh kelas, pensyarah tu membebel sebentar pasal kes tadi.dia cakap, kalau dah boleh sembang masa kuliah, mestilah boleh dapat a.

reaksi spontan : whatever!!! mikrob bukan sabjek kegemaranku..


13 comments:

Suhaila S. said...

bukan subjek kegemaran ye?? hahaha..
rilek r tu kene sound..
kadang2 lecturer ni bosan gak kut duk membebel pasal mikrob2 tu sume, so dia cari r source len yg boleh dibebel.. masa xkena.. hek hek

[tringat zaman coret2 mase lab mikrob dulu.. wah skrg sy bukan kanak2 lagi!!]

rijal said...

yaahhhh....
sudah daku bpesan agar kamoo tdo awl di malam yg tidak sbrapa indah itu..
amatla pdn dgn muka kamoo..
hahaa..

alleya said...

hee..kebiasaan la tuh..
kdg2 klu sembang dlm klas,lecturer soh bgn menghadap dinding..n soh becakap gan dinding smpi hbs klas..
tak pnah kene..pnah tgk jek..hee

lokman@keme said...

tu la..tdo lwt kn da kene di pagi ari..
kene salji dlm dwn lecture
kot baru x tdo..

ak agk based on ko ckp je.

harharharharharharimau

...sarah n... said...

kak su

sume lect patut mencari hiburan len selaen student yg kurang bersalah..org cuma nk hilangkan ngantuk kejap je.dh hilang, org denagr le sungguh2...huuuuu...

rijal

ak mahu bunuh ko boleh tak?

alleya

u shud try once..seronot!!!!

lokman

tobat lepas ni ak tamau tido lmbt malam jumaat..suwey!!

rijal said...

haishhh!!
bkn aq tanak bg ko bnuh aq...
tp aq tanak ko ilang kwn yg amat bernilai spt aq...
ssgguhnya driku tiada pggnti...

Suhaila S. said...

haa.. macammana sarah explain kat ksu, cuba explain mende yg sama pd lecturer tu.. hek hek.. try tgk die consider ke x?? hahhaa..
lek r.. biase r tu.. ksu kalo dh ngantok kan, bukan stakat sembang sikit,kdg2 sampai x sedar.. "eh x cukup rupenye 1 lecture utk abiskan kisah gosip kite ni.." hehehe (jgn contohi sy ye)

iylia said...

hehe..sungguh amat sgat kesian..len kli tdo je dpan die

naziha ismail said...

watever!

*jari ngan kepale sgt penting ye*

...sarah n... said...

rijal

POYO LA KAU!!!!

kak su

leh mntk keje kat melodi

iylia

bernas jgk idea tu.tp lps tu kita akan mengucap, matilah...

jiha

tahu tak mengapa...haha!

Nurul said...
This comment has been removed by the author.
Nurul said...

haha amende. akak juara tido dalam kelas. tak penah kena tangkap pun =P. len kali tido je toksah sembang

Suhaila S. said...

keje kat melodi?? haha ape syarat die? mcm xleh je, nanti presiden kelab soseh2 ksu marah ksu.. huhu.. xpelah, glemer sgt keje melodi.. malu i.. pasni jgn tito lewat!! skolah!! skolah!!