RSS

Friday, 11 September 2009

kenapa saya kata saya sopan.

saya seorang yang sopan orang nya.


erk?


apesal stetment tetiba je nak buat poyo?


sebab ramai yang tak percaya. ramai yang meragui.

tapi betul ohhh.. saya tak tipu.


kalau dulu, masa cikgu bagi repot kad dekat ayah, mesti paling paling kurang cikgu akan tulis : perlu aktifkan diri lebih dalam kelas.

tengok? tengok?

maksud cikgu mestilah, saya ni pelembut orangnya dan penuh sopan tak kacau orang dalam kelas kan?


itu baru repot kad.

nak lagi kukuh hujah?


tang ym.

saya kalau tengok ym org busy, saya mana ada lagi buzz orang tu macam orang tak bertamadun, pegi buzz lepastu buat bunyi budak menjerit sampai keluar anak tekak tu walaupun nampak tanda 'no entry'.

tadak. tadak.


sungguh saya tak buat macam tu. saya ada rasa hormat pada manusia lain, selagi mereka hormat privasi saya.


lagi satu. kalau perlu sangat2. saya akan kata.


"sori ganggu. terpaksa kacau. perasaan terpaksa macam bila kau nak terkencing, toilet penuh.pastu, kau kena pegi toilet tingkat bawah. paham kan? sori ya. sekarang nak tanya....blablabla..."


ATAUPUN macam ni.


dear atikah.
kehadapan kamu
saya nak tanya kamu
macam mana kamu dunlod autocad?
saya tak reti
pecah kaca pecah gelas
sudah baca arap balas


maksud nya, saya tak paksa orang tersebut balas on the spot macam saya manusia paling busy di dunia. tak boleh tunggu lama lama. lepas tu buzz.

ohh tak. tak.


saya tak buat keja keja tu. mungkin dulu ya. masa zaman muda muda, darah muda yang panas menggelegak.

sekarang dah belajar.

insyaAllah tak buat dah. janji!


p/s: sekarang mungkin ada yg sala paham. bukan saya nak kata, saya tak bole kompromi. boleh. kalau tetibe rasa rindu sama saya sangat sangat, nak ym, tapi saya busy, ym jelahhh. tak kesah pun, tapi please. practse some manners u've learnt. bagi salam. ke? tanya, kai fa haluki? haa...kan manis tu. kita kan orang timur. ni tak. letak gambar budak melolong. terkejut tu.

9 comments:

asaktor lemodasa said...

ye ek?????
btul2..

oranglidi said...

salam,

hehe.. mulakan dengan salam.. sopan kan?

wa ym pun xde.

Suhaila S. said...

kikiki.. tetibe rase geli hati..

xpela, dgn ini sy anugerahkan sarah sbg junior KONON paling sopan.. haha.. sweet la kamu..

...sarah n... said...

paan.

betulla. aku takde kacau kau kan masa kau busy? kan? kan?maknanya kau bersetuju lah kiranya aku kata aku sopan kan? kan? yessss!!!


org lidi aka amer mustakim.

salam sejahtera ke atas kamu jugak.
wohoo. sopan!sopan! kau nak jadi org sopan kan skrg?


kaksu.

konon paling sopan? adoiiii la... kaksu memang. mintak sate karang!

oranglidi said...

salam,

adeh.. tibe2 amer mustakim. sape plak tu?

ya, wa nak jadi sopan lah lpas raye ni. hehe.

...sarah n... said...

ehh. bukan kau ke?

salah org?

xpelah. *malu ni*

apesal nak sopan lepas raya? skrg takleh?

Suhaila S. said...

haha.. ape kaitan sopan ngan sate??? haha xpe, one fine day, ksu banje budak kunun sopan ye.. sate ye.. ksu ingt, x lupa tu.. =D

oranglidi said...

hohoho.. ok2. skang jugak menjadi sopan.

Hani said...

Yes, very the sopan. Agree *angguk angguk*