RSS

Saturday, 19 December 2009

nostal bhai. ( sapa ajar nostal nostal ni?)

tengok tengok nani kemas barang. dia nak masuk sekolah menengah dah.

so, mak suruh dia kemas tempat dia, buang buku buku yang dah tak guna.

well, mak will always be mak. satu tabiat yang memang tak hilang. setiap kali sem habis, dia suruh kami semua kemas dan buang buku mana yang dah taknak.


erm. tapi, menjadi seorang kanak-kanak perempuan, mana ada buku yang taknak guna dah kan? kan? semua buku pun nak simpan. kenangan lah sangat! ceh!

lepas tu, bile masuk almari dah takda tempat langsung nak sumbat new books yg tebal mengalahkan Al-Quran, mula la nak mencampak semuanya.

then, jumpa old shorthand book.



sarah's.erk?



poyo gila.



selak selak.


looking back, i was always an organised person. note that past tense.


was. ye!



saya wrote down every single thing of my things.



"homework masa cuti raya cina". a list down and checked mark.

meaning saya buat homework masa cuti. see? see?? rajin kan? kan? HA!HA!HA!

"soalan nombor 2, pg. 89 tutor add math" ..ni mesti salin jawapan org. atau jawapan cekgu. MESTI PUNYALAHHHHH!!!

"homework!" lagi.

"buku teks form 4(beli)"..buku banyak gila. padehal buka nye jarang nye...

"simbol dan unsur".. ye! hapal! hapal! hapal!

"home work" lagi? banyak kan? gila saya seorang yang rajin. tak sangka...

"kuiz kimia. 32/32. well done!" (apesal kuiz nak buat dalam shorthand book??)


there is also a formula containing alpha and beta symbols which i cant even recognised anymore. salah kan tulisan yang cakar ayam.


a short speech of bulimia nervosa. err... kalau tak salah itu adelah speech for oral test. yayah! positive!


"faktor faktor yang mempengaruhi pemalar daya sebuah spring" ( apekebendenye? tak ingat.)


numbers.


numbers.mcm cerite numbers dkt tivi je. (kredit to lokman sbb ingatkan)


unknown x. y. z.


"seni peribumi org asli"

apesal nota pendidikan seni tercicir kat shorthand book?

"jadual finel exem". ini mmg banyak contengan.




and the list goes on... it went forever.. OMG!


scratch here and there. damn i was a geek. note that past tense.again. heh!

6 comments:

TIKUSMANDO said...

memang aku tabik dengan orang yang nama sarah nur tu.

...sarah n... said...

oii bodek ke bhai? sori, xjalan. HAHAHA!

amirah said...

imbau kenangan kembali...
lau sy dlu bnyk buang bku tp skg dh xbuang..yela nk kna pakai lo

lokman.keme said...

sape ajar nostal bhai? hebat org tu.

TIKUSMANDO said...

bodek kau?

buat apa aku nk membazir tenaga buat benda mcm tu.

...sarah n... said...

amirah.

belilah buku bertajuk kitar semula. mesti nak buang pun segan mati tak mau.

lokman.

sapa ajar? kalau aku bagitahu sapa, boleh dapat ptptn lebih x? p/s: ptptn dah masuk. yeyyyy!!!

z.

oke bai.