RSS

Monday, 21 December 2009

legacy

tadi saya dengan kuna berlawan majalah sekolah.

dengar macam merepek kan? tapi percayalah. tak! tak merepek!

ni soal maruah! maruah apa? haa...yang tu yang kita tak tahu tu.

kuna kata majalah sekolah dia lagi hebat sebab tu majalah pertama sekolah dia. tajuk legacy.

saya katalah balik : abih, majalah aku tak pertama lah? aku batch first kot! dari form one kat sekolah tu! hah! hah!

kuna hujah : yeke? yeke? tapi majalah pertama ke? PERTAMA???

hujah balas saya : dey thambi. abeh kalau ke aku batch ke satu, bukan first ke? cerpen aku ada siar dlm majalah lagi. hah! hah!(niat nak riak sikit sikit. sikit je. nak kredit.)

kuna : chet poodah! eleh. abeh ape nama majalah sekolah hang?

saya : errr...entah..tak ingat..

kuna : pegi sana main jauh jauh lah hang! buang masa aku je.


ni. kate bertarung untuk maruah.tapi maruah pegi mana bila nama nye pun tak dapat ingat? patriotik lah sangat.

ce try tulis dalam resume kerja, majalah sekolah saya yang pertama.

agak agak macam mana ke hasil interview. dapat ke?


p/s: saya tahu ramai membermember sekolah adelah blogger. sekarang sapa ingat tolong bagitahu sini. penting!

10 comments:

NaBIla NawHEn said...

hahaha...bace n3 ko br ak teringat pasal majalah skola...
ak pon lupe name die...ade name ke??
haha...kat mane mjlh tu pon ak xtau...
kene carik balik nih...

Faraheen Hazirah said...

alamak. kte pon x igt.. huhu.. weh, dh kt ukm ke?

...sarah n... said...

hahahaha... sume lupa. samelah kite!

majalah tu pun selongkar blk malam tu, xjumpe. tah2 mak dah buang...huhuhuhu...

fain, kte dkt ukm la ni..br dpt on9..huhuhu

aida shaharanee said...

FORTIUS..xcaye p selongKAR kotak...haha

...sarah n... said...

ececey... aida konfiden kot. hahaha

gAdes~ said...

btol.btol.
fortius,,
pcaye pd aida,,
die bwp dl.hahhah

syamizu said...

haha.thanks aida utk FORTIUS itu..
ak pun lupe~~

syamizu said...

haha. thnks aida utk FORTIUS itu..

ak pun lupe gak..huhu

...sarah n... said...

ye x ye... aida bwp kan.. MESTI ingat. tak ingat mmg la... hahahaha..


p/s: ni dh mcm sesi reunion sekolah la pulak...

nazrien said...

yup2 fortius.. ak pnye karya pn ade gak.. haha siap pakai nickname lagi

tawfi

=p