RSS

Tuesday, 22 June 2010

JM

nak pergi majlis (perkataan majlis macam sedikit hiperbola kot?) open-table pekerja tak rasmi JM bariani.

*oh ye, terlupa pulak nak cerita ceriti pasal kejadian-kejadian sepanjang bekerja part-time dekat JM bariani bangi sana nun.but, kita skip dulu lah ye pasal tu


open-table, so we have open-house bila kita raya-raya kita buat rumah terbuka sapa datang dapat makan free gerenti beres gitu haa. jadinya, open-table konsep yang sama cuma rumah takdak lagi, jadi cuma mampu buat open-table atau akronimnya OT.


jadi bila nak OT, diorang biasa buat lepas waktu kerja. kerja sepatutnya sampai pukul 10 je tetapi dengan konsep customer is always right, kalau diorang masuk pukul 10.05, time kami-kami ni tengah bermandi peluh cuci toilet, mop-mop lantai sampai berkilat, superV tengah buat cashier-closing bagai, customer-yang-selalu-betul-datang-dengan-attitude-we-pay-u-money-we-want-to-eat-now datang, kami-kami yang dah macam zombie tengah mop lantai ni, senyum manis sebut "selamat datang" dengan suku ikhlas sahaja.
(tak tipu ni, ada satu family tu datang kan, macam berlagak gila kata, dont worry, we pay u money. i was like, helllloooooo, even if u dont say dat, we KNOW that u HAVE TO.dont have to announce it, do u? simple, u ate, u pay.)


eh eh. dah termasuk cerita ape ni. silap.


bila diambil orang untuk OT (macam VIP gila kan nak dibelanja pun, diambil pulak dah.), member-member menyalahkan salah sebab lambat keluar dan mereka bawak kereta laju macam arnab lari dalam cerita perlumbaan kedua.(sambil laju, multi-task mengutuk sarah nur)



tadah tangan "Ya Allah, selamatkan lah hamba-Mu ini dengan dua orang makhluk ini. Aminnnn.."


"Drama betul pempuan ni."


cis. orang doa untuk kesejahteraan bersama, dia kutuk pulak dah?



p/s: every girl is a drama queen.

2 comments:

ini saya said...

ohh tidak!!aku tak kutuk ko laa...

...sarah n... said...

aku pecaya la konon?