RSS

Saturday, 22 May 2010

tua.

kalau sebab saya tak paham perangai/trend orang sekarang saya dianggap pemikiran kolot dan kuno, maknanya, ye. saya tak kesah dipanggil kolot.


eh. eh. mukadimah nak emo apesal?


kenapa ye? kenapa bila seseorang masuk umo baru (birthday), kawan kawan mesti kata, "ko dah tua", "aku muda lagi", etc etc.


what's wrong with growing up? - taken from veronica in the series sir arthur conan doyle : the lost world.



ye. apa salahnya membesar? menjadi matang dan dewasa.


oke. mungkin ada yang skeptical, kata, eleh, dia dah tua memang la kata macam tu.


fine. tua. if thats makes u happy then.


so? saya dah lalui setahun, 2 tahun, 10 tahun, 15, 16, 17 (those sweet years for girls). dua puluh tahun pun saya dah rasa. alhamdulillah saya panjang umur.


tak ingat ke? masa kamu sekolah rendah, bila cikgu cikgi tanya cita-cita, yang kamu dalam hati secretly wish upon the star, semoga cepat-cepat besar boleh kerja, pegang duit, KAWIN (eh apesal nak caps lock tetiba?), nak beli kereta dan semua yang berkaitan aktiviti rasmi orang dewasa.


u wished to be grown ups! WISHED FOR IT!


but when u do, why, for God sake, u make fun of others' birthday?



oke, taknak emo. main2 je kan kata tua tua kan?kan? kannnnn?????



entah la, pada saya, jangan la kata kawan kawan kamu tua..dia kan kawan kamu jugak. kesian dia..hari birthday dia, ade pulak kawan dia yang kata dia tua. boleh hilang mood birthday kadang2.



ce pikir, kalau umo 20, kawankawan memain kata tua, mungkin kita tak kesah lagi. tapi bayangkan nanti, bila kita perempuan ni umur 25 tapi tak kawin lagi, tapi sambut birthday.


mesti ucapan jadi macam ni.


SELAMAT HARI TUA SARAH. DAH TUA DAH NI, BILA NAK KAWIN? KO NAK JADI ANDARTU KE?



makan dalam kan?

5 comments:

Alynn Notnot said...

slalu je ckp cmtu. tp seriously babe its a joke. tak tau pulak ada org takley terima. tp bab andartu tu aku tak berani la pulak.

chaie safri said...

haha. oke wat jadi tua, reality memang setiap hari kita tua kan? hahak

...sarah n... said...

alynn.

eh jangan salah paham pualk..ni entry pilir2 je, bukan xleh terima ke apa..cuma kadang2 pelik, kte certain org buat certain behaviour yg saya sendiri takkan buat..


chaie.

and the earth is getting older. eh xde kene mengena kot?

Faraheen Hazirah said...

kalau kne kt kte mase umur skrg maybe ok kot.. tp mmg ade certain orang segan bile dh makin tue.. tp age is just a number kan.. :P

...sarah n... said...

yes. age is a number AND a counter. hahaha