RSS

Saturday, 17 April 2010

a lecture on a boring topic/a lecture of a topic called boring

saya tak suka aktiviti lasak sangat.


makna tak suka sangat adalah = tak berapa nak pilih untuk dibuat la kalau ada masa-masa terluang macam ni. (terluang la sangat dengan paper genetik mikrob isnin depan)


saya pun tak suka aktiviti yang melibatkan ketinggian. seperti memanjat gunung, flying fox, etc.


eh, banyak lagi ni aktiviti yang saya tak suka sebenarnya.


pegi tempat gelap pun tak suka tapi haritu redah gak seround gua tempurung.


takut tinggi? naik jugak flying fox. rock-climbing.


tak suka hiking? pegi jugak masa study week haritu sebab dah biasa kat sekolah bercamping2 kecil-kecilan panjat bukit sana sini.


tak suka laju? roller coaster, pirate ship etc2 dekat sunway lagoon dengan lost world pun dah jejak.


nak kena senaraikan ke semua yang tak disukai dekat sini? banyak sangat lahhh! manusia kan pandai merungut. kan?


tapi. kalau saya tak suka semua aktiviti tu, maknanya saya ni membosankan ke? tak enjoy usia remaja? tak have fun bak kata orang KL?


walaupun tak suka, tapi saya penah buat kan semua tu?


masih nak kata saya membosankan ke?


ayat feveret haze ' tak remaja lah wey liminated slip masuk exam', 'tak remaja lah wey pegi lbry tak bawak makanan?' (walaupun dah terang-terang meja depan pintu masuk tu tulis warning - FOOD AND BEVERAGE ARE STRICTLY PROHIBITED)


eh, terlebih. pointnye di sini, nak amik ayat haze tu.


seperti, tak remaja lah weyy tak buat aktiviti lasak.


kenapa?


fun..


who actually set the standard definition of fun? the meaning of youth. life.


sapa?


sapa kata naik buai laju-laju tu fun?


sapa kata baca paper dekat taman sambil hirup air kegemaran tu bosan?



as far as i am concern, fun is THE activity that when u do it, u feel refreshing, pleasure and so forth that make u wanna do it over and over again. any activity.



so, boring, i, myself, concluded as THE activity that makes u feel the exact opposite of the fun stuff.


jadi, perasaan setiap orang tu lain. kamu rasa seronok menaiki mesin laju yang berpusing mengikut landasan di udara, seronok merasai kehadiran rerama dalam perut, tapi saya tak. saya BENCI perasaan tu.


so, each person, actually set their own standard of fun, of boring, of happiness, of everything. no one can change your dictionary of life, but they can give some influence to you. but still, the meaning depends on you yourself.


oke, enough of the babbling.


i am just saying that, i have fun in reading HARRY POTTER and the DEADLY HOLLOWS for 2 or 3 days in a row doing nothing else, rather than stepping foot in a flying machine.

4 comments:

Alynn Notnot said...

course microbe ke? me microbe first year ;)

...sarah n... said...

xdelah..kosmet lokman keme..bioinformatik..

silencer@chaie said...

xtau nape.. tapi aku ske baca blog kau.. keep it up~

...sarah n... said...

tq chaie. aku tau sebab apa. hahahaha