RSS

Sunday, 22 April 2012

smiley for you.

sumpah saya tak paham macam mana orang-orangan boleh sesuka hati tuduh kau macam-macam, cakap macam macam, fikir macam macam pasal kau, tapi kau takboleh buat satu apa pun.


hapah pun tak. (gaya cakap macam mak mak tengah bengang anak dia tak reti masak nasik)kadang-kadang kau penat gila kot.
kau dah literally berkorban banyak benda, yang kau tak kesah pun untuk lakukan pengorbanan tu siap ada ritual bagai, bukan la untuk memudahkan kau ungkit kemudian hari, tapi, bila dah sampai takat didih, ter-mengungkit la jugak kan.
eh ini entri emo? entri emo oftentimes ditulis dalam bahasa lain yang turut diguna pakai oleh seluruh masyarakat alien galaksi bima sakti dan bima kurang sakti beserta bima tak sakti langsung. tak caya tanya john carter. eh jap. john carter dah teleport. too late.


kau rasa kau dah bersifat cukup baik yang kau boleh aplikasi dalam kehidupan sehari-hari, kalau tulis cerpen untuk kajian sastera sekolah, sifat kau aja dah boleh buat seluruh esei nilai murni dan pengajaran full mark 20.

tapi. mereka yang hidup di bumbung selain bumbung rumah kau tetap jumpa defects.
defect yang kalau ada kau boleh sesenang hati nyiru tadah kuali periuk belanga pun tunggu turn penadahan, kau boleh tukar, ubah setting, color, volume, channel, ikut pemegang remote control.tapi, defect ni, bila di-point out-kan oleh orang, biasanya kita jadi terpaksa ubah. sebab? dunia cakap you are not good enough.
in your face.
and then, mereka mereka tu, bagi kau smiley.;P
kau rasa apa?
saya rasa macam nak cakap macam ni dekat mereka.


go die.

No comments: